A közösség erejével - RSZK

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


A közösség erejével
Nagy célokkal, tervekkel és tele lelkesedéssel indultunk el szombat reggel Hajdúdorog városába, hogy a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat Teremlabdarúgó tornáján a „lippais” csapat is megméretesse magát. A tornacsarnok keresése és az ezzel járó reggeli izgalmak még inkább csapattá kovácsolták a résztvevőket. A szervezők, a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium vezetője, oktatói és hallgatói igazán kiváló házigazdaként mindenről gondoskodtak, így a focikedvelő fiataloknak már csak a játék örömére kellett figyelniük. Az ünnepélyes megnyitó keretében Kocsis Fülöp érsek-metropolita intézett köszöntőt a résztevőkhöz, ami az alkalom ünnepélyes hangulatát tovább emelte. A nyitómérkőzést követően a sorolás eredményeként a mi csapatunk először az Evangélikus Roma Szakkollégium csapatával játszott. A két szakkollégium hallgatói jól ismerik egymást. A játék kezdete előtti percekben alig lehetett a két csapatot és a szurkolóit különválasztani azért, hogy mindenki a saját csapatának szurkoljon.
Az első meccs izgalmai és nehézségei a csapatunkat próbára tették. Az összetartás és az együttműködés, a játék és a sport öröm aztán igazi csapattá, egymásért küzdő sportolókká edzette a lippaisokat. Szurkolóink hangos bíztatása és elszántsága hatalmas támogatást jelentett a focistáknak, ami végül erőt adott a következő meccsre való felkészüléshez is. A fiúk-lányok közötti összetartás és a közösen megfogalmazott cél lebegett a szemük előtt, és az egész napos küzdelmet követően az álmuk valóra vált.
Nagy-nagy köszönet Nektek, nagyon büszke vagyok Rátok! Nem a győzelmek miatt, hanem azért, mert igazi csapat voltatok. Együtt. Szurkolók és játékosok egy csapatot alkottatok! A második helyezés, az érmek és az élmények örökre szólnak.
Köszönetünket ezúton is szeretnénk kifejezni a szervezőknek, külön is kiemelve Rózsahegyiné Juhász Éva szakkollégium igazgatót, akinek a támogatásával mi is részt vehettünk ezen a rendezvényen. A vándorkupa továbbra is a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumnál marad, de a jövő évi focikupa rendezését, felkérésüknek köszönhetően közreműködőként, ezúttal közösen szervezzük majd meg. Minden résztvevő szakkollégiumnak, hallgatónak kívánunk az évre sok erőt és további élményeket!

Szabó Henriett, szakkollégium igazgató

17
02
23

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz