RSZK

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

EFOP-3.4.1-15-2015-00005
„Világlétra” projekt a társadalmi kohéziót erősítő roma szakkollégiumi képzés, tehetséggondozás, felzárkóztatás és alkalmazott kutatás fejlesztése a DE GYFK Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban

A projekt rövid összefoglalója >>>
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


 
Szakkollégiumi konferencia
2018. november 9-én megrendezésre került a Lippai Balázs Roma Szakkollégium szakmai konferenciája.
18
11
12fotó   video   dokumentum
A Lippai Balázs Roma Szakkollégium 2018. október 18-án tartotta a szemeszter első csapatépítőjét. Mindenki nagy reményekkel várta, hiszen a szakkollégium tagjai megismerkedhettek a frissen felvett hallgatótársaikkal
18
11
07fotó   video   dokumentum
Szakkollégiumi közösségépítő program 2018. május 17-18-19. Miskolc-Lillafüred
Oszlár Dóra RSZK hallgató beszámolója az útról
18
11
04fotó   video   dokumentum
A Szakkollégium hallgatói ezuttal Tatára látogattak. Itt olvasható néhány beszámoló az útról.
18
10
09fotó   video   dokumentum
A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar képviseletében két oktatóval és három hallgatótársammal részt vettünk egy magas színvonalú konferencián, amely az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában került megrendezésre
18
09
05fotó   video   dokumentum
A Szakkollégium hallgatói ez évben is képviselték a kollégiumot a Debrecenben megrendezésre kerülő Campus fesztiválon. Megtekinthetőek a hallgatók beszámolói és néhány ott készült kép.
18
09
05fotó   video   dokumentumJelentkezés
!2018
Jelentkezési lap
A DE GYGYK Lippai Balázs Szakkollégium felvételt hírdet nappali és levelező tagozatos hallgatók számára.
Az alábbi linkeken elérhető a 2018/2019-es tanév jelentkezési dokumentumai.

Felvételi felhívás          Adatlep felvételihez          Jelentkezési lap
18
09
04fotó   video   dokumentum
Újabb tudományos kötet a Lippaiban
A Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban végzett kutatómunka újabb eredménye a 2018. június végén megjelent Cigány-magyar együttélés Zabolán című kötetünk. A szakkollégiumban a hazai pályázati források támogatásával 2015 óta ez a 4. kötetünk, amelyből kettő a hallgatói kutatások eredményeit mutatja be. A jelenlegi tanulmánygyűjtemény kuriózumának tekinthetjük, hogy a terepvezető tanároknak köszönhetően (Kotics József, Kocsis Péter Csaba), egy olyan helyszínen történhetett meg a kutatás, ahol a témában 20-22 évvel ezelőtt már történtek ilyen irányú kutatások.
A kötet Bevezetőjét az alábbiakban közöljük.
18
06
30fotó   video   dokumentum
Lippai Balázs Roma Szakkollégium küldöttsége a Pécsi Egyetem Romológia Tanszékének nemzetközi
konferenciáján
Szakkollégiumunk előadói csapata május 10-12. között a Wlislocki Henrik Roma Szakkollégium és a
PTE Romológia Tanszékének meghívására részt vett a IV. Horizontok és Dialógusok nemzetközi
romológiai konferencián,
18
06
27fotó   video   dokumentum
Magyar Nemzeti Roma Platform
A Magyar Nemzeti Roma Platform soron következő konferenciáját 2018.02.22.-én Püspökladányban tartották.
A konferencián számos szakember vett részt, akiknek a Hajdú-Bihar megyei hátrányos helyzetben élő lakosság felzárkózásának ügyében feladata és felelőssége van.
18
03
07fotó   video   dokumentum
„A romák magyarországi integrációja – Az egyházak szerepe”
Ezzel a címmel rendeztek konferenciát Budapesten az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen, 2018. február 20-án, ahol Hangó Henrietta képviselte a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumot.
18
03
05fotó   video   dokumentum
 
Hallgatói beszámoló
2018. január 20-án a szakkollégiumunk részt vett 13 fővel és 3 oktatóval a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat Hallgatói és Alumni találkozóján, Budapesten a Magyar Tudományos Akadémián.
18
03
01fotó   video   dokumentum
Nagyecsedi kutatás
A szakkollégium 20 hallgatójának lehetősége nyílt részt venni egy 3 napos terepkutatáson, november végén, Nagyecsed térségében. A kutatás menetét Kocsis Péter Csaba, Olvasztóné Balogh Zsuzsanna, Szabó Henriett és Biczó Gábor irányította
18
02
14fotó   video   dokumentum
A DE GYFK Lippai Balázs Roma Szakkollégium felvételt hirdet nappali és levelező tagozatos hallgatók számára.
Szakkollégiumunk célja, hogy összefogja a karunkon és a Debreceni Egyetemen tanuló roma származású, illetve a roma kultúra iránt érdeklődő hallgatókat. Az elmúlt évek munkájának eredményeként sikerült értékteremtő, egymást segítő közeget létrehozni, amely fontos szerepet játszik a roma értelmiségi utánpótlás biztosításában.
17
08
31fotó   video   dokumentum
 
Lezárult a „Hallgatói kutatások támogatása a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban” című programunk
A Nemzeti Tehetségprogram Roma szakkollégiumok támogatása (NTP-SZKOLL-B-M-16) kiírás támogatásával 2016. szeptember 1. és 2017. június 30. között került megvalósításra a „Hallgatói kutatások támogatása a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban (NTP-SZKOLL-B-M-16-0005) című pályázati programunk.
17
07
21fotó   video   dokumentum
 
Május utolsó hétvégéje szakkollégiumunkban
Élményekben és programokban gazdag hétvégéje volt szakkollégistáinknak, amely során az elme mellett a test fejlesztése is szerepet kapott. Egészségfejlesztés, egészségtudatos magatartás órán a hallgatók Olvasztóné Balogh Zsuzsa tanárnő vezetésével a félévben megkezdett feladatokat folytatták.
17
06
02fotó   video   dokumentum
Felhívás
A DE GYFK Lippai Balázs Roma Szakkollégium felvételt hirdet nappali és levelező tagozatos hallgatók számára. Jelentkezési határidő 2017. május 15.. A jelentkezéshez szükséges dokumentumok az alábbi linkeken letölthetőek.
17
05
10fotó   video   dokumentum
 
A közösség erejével
Nagy célokkal, tervekkel és tele lelkesedéssel indultunk el szombat reggel Hajdúdorog városába, hogy a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat Teremlabdarúgó tornáján a „lippais” csapat is megméretesse magát. A tornacsarnok keresése és az ezzel járó reggeli izgalmak még inkább csapattá kovácsolták a résztvevőket.
17
02
23fotó   video   dokumentum
2016. november 24-én a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán (DEGYFK) fontos szakmai-tudományos eseményre került sor.
A Lippai Balázs Roma Szakkollégium, ami egyben a Kar tehetségműhelye, megrendezte az Európai Unió és Magyarország támogatásával működtetett 36 hónapos futamidejű „Világlétra” projekt (EFOP-3.4.1-15-2015-00005) nyitókonferenciáját. A projekt a hátrányos helyzetű és roma fiatalok felzárkózását és az ezt megalapozó alkalmazott kutatások fejlesztését célozza. A projekt nem előzmények nélküli, hisz a 2012-2015 között megvalósított „Ötágú síp” komplex program tematikájának továbbfejlesztésére és aktualizálására épül.
16
11
25fotó   video   dokumentum
Lippai Balázs Szakkolégium nyitókonferenciája
A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karának Lippai Balázs Roma Szakkollégiuma szeretettel meghívja Önt 2016. november 24-én, csütörtökön 10 órától megrendezésre kerülő nyitókonferenciájára.   
A konferencia célja, hogy bemutassa a szakkollégium EFOP-3.4.1-15-2015-00005 számú „Világlétra” projekt a társadalmi kohéziót erősítő roma szakkollégiumi képzés, tehetséggondozás, felzárkóztatás és alkalmazott kutatás fejlesztése a DE GYFK Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban elnevezésű programot. A program meghívott előadói a szakkollégiumban tevékeny szakemberek és a testvér-szakkollégiumokból delegált képviselők.  
16
11
23fotó   video   dokumentum
Jelentkezés Roma Szakkolégiumba
2016 Szempember 20.-átol lehet  jelentkezni a Lippai Balázs Szakkollégiumba.
A jelentkezéshez letölthetőek a szükséges dokumentumok.
16
04
08fotó   video   dokumentum
Volt szakkollégistánk előadása egy nemzetközi konferencián
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális ügyekért és Társadalmi felzárkózásért Felelős Államtitkársága 2016. július 8-án és 9-én tartotta nemzetközi konferenciáját „Együtt kezdtük, együtt folytatjuk” címmel.
16
07
09fotó   video   dokumentum
Újabb három epizód készült el a szakkollégium „Kik vagyunk… és miért?” című dokumentumfilm sorozatából
Az NTP-RHTP-M-15-0003 – Életutak feltárása és a mentorálás fejlesztése a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban pályázat keretében megvalósult a „Kik vagyunk… és miért?”,  jó példák és esetek a kortárs roma kisebbségi közösségek és hátrányos helyzetű társadalmi csoportok integrációjára dokumentumfilm-sorozat három újabb epizódjának az elkészítése.
16
07
29fotó   video   dokumentum
Kis mentori kézikönyv
A NTP-RHTP-M-15-0003 számú, “Életutak feltárása és a mentorálás fejlesztése a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban” című pályázatunk egyik vállalása volt egy mentori kézikönyv összeállítása, amely a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban végzett mentori tevékenység támogatása érdekében jött létre. A SzövegTárunkban már olvasható a kötet Bevezetése
16
02
12fotó   video   dokumentum
Mentori felkészítés a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban
A Nemzeti Tehetség Program keretei között megvalósuló, NTP-RHTP-M-15-0003 számú, Életutak feltárása és a mentorálás fejlesztése a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban című pályázatunk során megvalósult a mentori felkészítés programelemünk.
16
02
12fotó   video   dokumentum


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz