RSZK

Tartalomhoz ugrás

Főmenü: 
 
Lezárult a „Hallgatói kutatások támogatása a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban” című programunk
 
A Nemzeti Tehetségprogram Roma szakkollégiumok támogatása (NTP-SZKOLL-B-M-16) kiírás támogatásával 2016. szeptember 1. és 2017. június 30. között került megvalósításra a „Hallgatói kutatások támogatása a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban (NTP-SZKOLL-B-M-16-0005) című pályázati programunk.
17
07
21fotó   video   dokumentum
 
Május utolsó hétvégéje szakkollégiumunkban
Élményekben és programokban gazdag hétvégéje volt szakkollégistáinknak, amely során az elme mellett a test fejlesztése is szerepet kapott. Egészségfejlesztés, egészségtudatos magatartás órán a hallgatók Olvasztóné Balogh Zsuzsa tanárnő vezetésével a félévben megkezdett feladatokat folytatták.
17
06
02fotó   video   dokumentum
Felhívás
A DE GYFK Lippai Balázs Roma Szakkollégium felvételt hirdet nappali és levelező tagozatos hallgatók számára. Jelentkezési határidő 2017. május 15.. A jelentkezéshez szükséges dokumentumok az alábbi linkeken letölthetőek.
17
05
10fotó   video   dokumentum
 
A közösség erejével
Nagy célokkal, tervekkel és tele lelkesedéssel indultunk el szombat reggel Hajdúdorog városába, hogy a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat Teremlabdarúgó tornáján a „lippais” csapat is megméretesse magát. A tornacsarnok keresése és az ezzel járó reggeli izgalmak még inkább csapattá kovácsolták a résztvevőket.
17
02
23fotó   video   dokumentum
2016. november 24-én a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán (DEGYFK) fontos szakmai-tudományos eseményre került sor.
A Lippai Balázs Roma Szakkollégium, ami egyben a Kar tehetségműhelye, megrendezte az Európai Unió és Magyarország támogatásával működtetett 36 hónapos futamidejű „Világlétra” projekt (EFOP-3.4.1-15-2015-00005) nyitókonferenciáját. A projekt a hátrányos helyzetű és roma fiatalok felzárkózását és az ezt megalapozó alkalmazott kutatások fejlesztését célozza. A projekt nem előzmények nélküli, hisz a 2012-2015 között megvalósított „Ötágú síp” komplex program tematikájának továbbfejlesztésére és aktualizálására épül.
16
11
25fotó   video   dokumentum
Lippai Balázs Szakkolégium nyitókonferenciája
A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karának Lippai Balázs Roma Szakkollégiuma szeretettel meghívja Önt 2016. november 24-én, csütörtökön 10 órától megrendezésre kerülő nyitókonferenciájára.   
A konferencia célja, hogy bemutassa a szakkollégium EFOP-3.4.1-15-2015-00005 számú „Világlétra” projekt a társadalmi kohéziót erősítő roma szakkollégiumi képzés, tehetséggondozás, felzárkóztatás és alkalmazott kutatás fejlesztése a DE GYFK Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban elnevezésű programot. A program meghívott előadói a szakkollégiumban tevékeny szakemberek és a testvér-szakkollégiumokból delegált képviselők.  
16
11
23fotó   video   dokumentum
Jelentkezés Roma Szakkolégiumba
2016 Szempember 20.-átol lehet  jelentkezni a Lippai Balázs Szakkollégiumba.
A jelentkezéshez letölthetőek a szükséges dokumentumok.
16
04
08fotó   video   dokumentum
Volt szakkollégistánk előadása egy nemzetközi konferencián
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális ügyekért és Társadalmi felzárkózásért Felelős Államtitkársága 2016. július 8-án és 9-én tartotta nemzetközi konferenciáját „Együtt kezdtük, együtt folytatjuk” címmel.
16
07
09fotó   video   dokumentum
Újabb három epizód készült el a szakkollégium „Kik vagyunk… és miért?” című dokumentumfilm sorozatából
Az NTP-RHTP-M-15-0003 – Életutak feltárása és a mentorálás fejlesztése a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban pályázat keretében megvalósult a „Kik vagyunk… és miért?”,  jó példák és esetek a kortárs roma kisebbségi közösségek és hátrányos helyzetű társadalmi csoportok integrációjára dokumentumfilm-sorozat három újabb epizódjának az elkészítése.
16
07
29fotó   video   dokumentum
Kis mentori kézikönyv
A NTP-RHTP-M-15-0003 számú, “Életutak feltárása és a mentorálás fejlesztése a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban” című pályázatunk egyik vállalása volt egy mentori kézikönyv összeállítása, amely a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban végzett mentori tevékenység támogatása érdekében jött létre. A SzövegTárunkban már olvasható a kötet Bevezetése
16
02
12fotó   video   dokumentum
Mentori felkészítés a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban
A Nemzeti Tehetség Program keretei között megvalósuló, NTP-RHTP-M-15-0003 számú, Életutak feltárása és a mentorálás fejlesztése a Lippai Balázs Roma Szakkollégiumban című pályázatunk során megvalósult a mentori felkészítés programelemünk.
16
02
12fotó   video   dokumentum


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz