Május utolsó hétvégéje - RSZK

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


Május utolsó hétvégéje szakkollégiumunkban
Élményekben és programokban gazdag hétvégéje volt szakkollégistáinknak, amely során az elme mellett a test fejlesztése is szerepet kapott. Egészségfejlesztés, egészségtudatos magatartás órán a hallgatók Olvasztóné Balogh Zsuzsa tanárnő vezetésével a félévben megkezdett feladatokat folytatták. A pénteki napot a Tesz-Vesz Koli szervezésében mozi esttel zártuk. Szombaton a csoport egyrészt Zombori Judit és Jeremiás Lajos vezetésével a nagyecsedi cigánytánc további rejtelemivel ismerkedhetett meg, másrészt Bódis Zoltán tanár úr a meseóra keretében a meseelemzés egy sajátos módjára tanította meg a hallgatókat. Délután Kotics József tanár úr a gábor cigányok sajátos életmódjáról tartott előadást és egy a gábor cigányok jellemzőit bemutató filmmel zárta az óráját. Az Önkéntesség és öntevékenység órán Gortka-Rákó Erzsébet tanárnő az önkéntes munka társadalmi jelentőségének az elemzése mellett az önismeret fontosságára is felhívta a figyelmet. Ezt követően a Tesz-Vesz Koli keretében sportestét tartottunk. Izgalmas floorball meccs várt ránk, ahol a hallgatók mindent beleadva az egészséges életmód jegyében, jó hangulatban zárták a napot. Voltak hallgatók, akik szívesebben számolták a megtett kilométereket és egymást ösztönözve a konditeremben „dolgoztak meg” az egészségük érdekében.
 
Vasárnap további színes programok várták a hallgatókat. A reggelt Balla Gyula vezetésével karrier tanácsadás órán töltötték a hallgatók, míg a végzős évfolyam hallgatói számára külön államvizsga felkészítést tartottunk. A mentorok és hallgatók közösen készültek az utolsó nagy lépcsőfok megtételére. Lehetőséget biztosítottunk hallgatóink részére, hogy elkészült előadásaikat szűk közönség előtt előadják, kipróbálják a szimulált vizsgahelyzetet.
 
A napot Biczó Gábor filmklubja zárta. Tanár úr felismerve az év végi kimerülés első jeleit, olyan filmmel és filmelemzéssel készült, mely kellő erőt és energiát adott a hallgatók vizsgaidőszakra való felkészüléséhez.
 
Szabó Henriett - szakkollégium igazgató

17
06
02

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz