Volt szakkollégistánk előadása egy nemzetközi konferencián - RSZK

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


Volt szakkollégistánk előadása egy nemzetközi konferencián
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális ügyekért és Társadalmi felzárkózásért Felelős Államtitkársága 2016. július 8-án és 9-én tartotta nemzetközi konferenciáját „Együtt kezdtük, együtt folytatjuk” címmel. A konferencia a Roma Keretstratégia és a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia elfogadásának 5. évfordulója alkalmából került megrendezésre. A kétnapos eseményen a hazai és nemzetközi politikai szereplők mellett helyt kaptak olyan szakemberek is, akik a hazai programok megvalósítási tapasztalatairól számoltak be.
A tematikus konferencia második napján az előadások fókuszában a roma nők szerepe az integrációs programok megvalósításában volt. Az előadásokból egyértelműen kiderült, hogy a közösségben a nők szerepe kiemelkedően fontos integrációs tényező lehet, így indokolt lehet e területen célzott programok megvalósítása. Balogh Mariann, aki óvodapedagógusként, ifjúságsegítőként és mediátorként is végzett a hajdúböszörményi karon, előadásában bemutatta a lokális közösségében, Nagyecseden megélt tapasztalatait. Elmondta, hogy milyen nehézségek árán jutott el a diplomáig, ezt hogyan fogadta a közössége és milyen nehézségekkel kellett szembenéznie a diploma megszerzése után.
Ebben a folyamatban kiemelkedő jelentősége volt a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán dolgozó szakemberek befogadó attitűdjének, valamint a Lippai Balázs Roma Szakkollégium oktatóinak, ahol segítő „mestereit” megtalálta.
Mariann előadása, egyéni sorsának bemutatásával megérintette a hallgatóságot, a további tapasztalatcserére a konferencia szüneteiben került sor.
16
07
09

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz